Bästa filmer 2019

Bästa filmer 2019

Bästa filmer 2019

2019 var ett riktigt bra filmår med fler stora premiärer av filmer som satt avtryck och 2019 var verkligen ett år med en stor variation av bra filmer. Filmer som Lejonkungen och The Irishman skapade stort intresse men också många andra filmer. Denna artikel kommer att ta upp dem kanske viktigaste och mest omtalade filmerna som släpptes 2019

Ett bra filmår med både drama, komedi och thrillers

Ett bra filmår med både drama, komedi och thrillers

Ett bra filmår med både drama, komedi och thrillers

Dem flesta filmälskare och kritiker kan vara överens om att 2019 var ett fantastiskt år för film. Många efterlängtade filmpremiärer tog plats och nedan kommer några av dem absolut största och viktigaste att listas. The Upside är ett amerikanskt drama/komedifilm om en rullstolsbunden, rik man som i sin tur anställer en personlig assistent med ett kriminellt förflutet. Helt olika som med tiden växer till en vacker vänskap. Baserad på verkliga händelser och är egentligen en remake på filmen Intouchales, den franska succén som kom ut för ett par år sedan. Rocketman är en biografi om den engelska musikern Elton John och hans liv och gärningar och uttrycket sex, droger och rock´n´roll syrar igenom hela filmen. Filmen fick goda betyg är ett måste för den som gillar film och musik i en symfoni. Efter ett helt decennium av fantastiska actionfilmer så knöt Marvel ihop säcken med sin kanske bästa film någonsin. Avengers: Endgame hade premiär och slog alla möjliga rekord och alla fantaster av Marvel och alla dess superhjältar var mer än lyriska över denna välgjorda film. Filmvärldens stora snackis 2019 och som fortfarande idag är en film på mångas läppar är den kritikerrosade filmen Joker med den talangfulle Joaquin Phoenix i huvudrollen. Filmen speglar naturligtvis karaktären Jokern i Batman-filmerna men filmen handlar mycket mer om en skurk. Psykisk ohälsa är något som är ständigt närvarande och filmen har gjort en enorm succé och vissa menar att det kan vara 2000-talets viktigaste film.

En annan stor snackis var regissören Martin Scorseses comeback med den underbara filmen The Irishman som samlar Hollywoods elit som exempelvis Al Pacino, Robert de Niro och Joe Pesci. Filmen är en verklig berättelse om fackpampen Jimmy Hoffa och mycket annat. Filmen i sig är ett mästerverk och filmvärlden såg återigen legenderna Al Pacino och Robert De Niro på duken. Filmen är över tre timmar lång men ack så värd att lägga den tid på.

Alla Star Wars fan över hela världen hade ett bra filmår då filmen Star Wars: Episode IX – The Rise of Skywalker hade premiär. Filmen som ingår i serien om just Star Wars behöver ingen närmare presentation men faktum att denna film var något mörkare och mer rå än dem tidigare. Filmen hyllades världen över och fick goda recensioner. Många barn, unga och men också nostalgiker väntade spänt på remaken av Lejonkungen. Filmen är en uppfräschad nytolkning av den första filmen om Lejonkungen och filmen gjorde en braksuccé. Med imponerande effekter och skicklig animation så kändes Lejonkungen mer levande än någonsin. Dessa är bara några av alla fantastiska filmer som släpptes under 2019 och det finns naturligtvis många fler och dem allra flesta filmälskare kan vara överens om att 2019 var ett bra år när det kommer till film.