Filmer om homosexualitet

Filmer om homosexualitet

Filmer om homosexualitet

Kyss mig

Ett samhälls- och relationsdrama om lesbisk kärlek. Både Mia och Frida trodde att de var säkra i sin heterosexualitet. Det var tills de mötte varandra. Mia är nyförlovad med Tim när hon blir störtförälskad i Frida, också i 30-årsåldern. Frida är dotter till Mias pappas blivande fru.

När passionen mellan kvinnorna uppstår kan de inte stoppa den, trots att båda är i förhållanden.

Det kommer att handla mycket om förväntningar på sig själv och från andra, trohet och sann kärlek.

Sexscenenerna mellan kvinnorna är rykande heta, det är ren passion och ingen kärlek enbart på intellektuell nivå.

När den kom ut 2011 blev den årets svenska kärleksfilm och inte sedan Fucking Åmål kom ut 1998 hade lesbisk kärlek skildrats i en svensk film.

Just de osande sexscenerna var ingen favorit för skådespelarna att utföra. De gavs ett extremt detaljerat manus för sexscenerna som till och med berättade vart de skulle placera sin händer och liknande.

Relationen mellan Frida och Mia är skildrat på ett väldigt djupt men samtidigt naturligt sätt att det inte blir en film om lesbisk kärlek utan rätt och slätt om kärlek.

Fucking Åmål

Fucking Åmål

Fucking Åmål

En svensk ungdomsfilm i drama-genren. Hade premiär i oktober 1998 och skördade stora framgångar inte bara i Sverige. Den engelska titeln på Lukas Moodyssons film är Show Me Love. Den blev Bästa film vid Berlins filmfestival, fick priser vid Guldbaggegalan och vid Rotterdams internationella filmfestival.
16-åriga Agnes (Rebecka Liljeberg) känner sig ensammast i världen efter flytten från Mariefred till Åmål. Agnes blir förälskad i Elin (Alexandra Dahlström), trots att hon är hennes raka motsats. Elin sägs ha hånglat med alla killar på skolan är är Åmåls populäraste tjej.
När Agnes har födelsedagsfest kommer Elin dit och efter den kvällen börjar hon undra om hon kanske är homosexuell. Tankarna slås dock bort när hon träffar Johan och blir tillsammans med honom. Agnes kärlek till Elin går inte över och allt eftersom tiden går börjar Elin tveka på sin kärlek till Johan.
En dag drar Elin in Agnes på skoltoaletten och berättar att hon är kär i henne.

Brokeback Mountain

En amerikansk-kanadensisk långfilm från 2005 som skildrar en passionerad men komplex sexuell relation mellan två män i USA under tiden 1963 och 1983.

Den blev snabbt allmänt känd som “gay-cowboyfilmen”. Två cowboys som plötsligt befinner sig i en sexuell relation de aldrig hade kunnat ana.

Ennis och Jack möts när de båda blir anställda att över en sommar valla får uppe i bergen. Efter en lång kväll med lite för stort intag av alkohol så stöter Jack på Ennis. Även om den sexuella spänningen fanns där så avvisar han först närmandet innan han mjuknar. Efter den natten varnar Ennis att det bara var en engångsföreteelse. Men passionen blir för stark för dem båda att stå emot. Arbetet försummas och de får sparken. Det sista som händer innan de skiljs åt är att de slåss. De drar vidare och gifter sig med var sin kvinna. Men även om åren går så går inte kärleken över.