Skådespelaren Rami Malek

Skådespelaren Rami Malek

Freddie Mercury

Rami Malek är en mycket känd och högaktuell skådespelare. Han är 38 år gammal och har sitt ursprung från egypten. Det var först när Rami var tre år gammal som familjen Malek flyttade till USA och Los Angeles. Den senaste filmen han spelade en roll i var filmen “Bohemian Rhapsody” som porträtterar Freddie Mercury och hans band Queen.

I den filmen så spelade han just Freddie Mercury. Filmen Bohemian Rhapsody vann honom inte bara sin kärlek, Lucy Boynton, utan även en Oscarsstatyett för bästa manliga huvudroll. När han vann sitt pris och skulle ge sitt tacktal så hyllade han sin flickvän, något som blev mycket omtyckt och omtalat världen över. Flickvännen Lucy spelar nämligen Freddie Mercurys fästmö Mary Austin i filmen Bohemian Rhapsody. Rami är en väldigt privat person och försöker att vara så reserverad som möjligt när sådana frågor dyker upp vid möten med pressen. Han undviker därför sociala medier i alla former.

Om man ser till Maleks utseende så kan man säga att han sticker ut,  då hans ansikte ser så slätt och ungt ut trots att han ändå besitter en ålder på snart 40 år. Sedan har han väldigt karaktäristiska ögon, de är stora och lite utstickande. Inte nog med det, ögonen är blåa, något som inte är helt vanligt när man har så pass mörka drag som Rami har. Rami är även väldigt modeintresserad och detta har han fått uppmärksamhet för. Han gillar att göra djärva val när det kommer till färger, något som brukar sluta i succé för honom. År 2017 så valdes Rami att vara en del av Diors nya kampanj, “Homme’s” vårkollektion. Malek har även prytt omslag till tidningar, det första omslaget som han fotade var år 2018 i GQ tidningen. Även efter att ha gått på den röda mattan så har mode kommentatorerna många gånger tyckt att Rami skulle hamna på listan över de bäst klädda på röda mattan. Nu år 2019 så hamnar han på plats nummer 29 på listan över de bäst klädda männen under året.

Mr Robot

Denna serie som har Rami som huvudkaraktär har premiär under året 2015. Serien är klassad att vara en drama thriller. Huvudkaraktären i serien heter Elliot Alderson och är den person som Malek spelar. Rami spelar på att han är en hackare samt säkerhetsingenjör som lider av klinisk depression och även ångestsyndrom när det kommer till det sociala livet. Handlingen börjar med att Elliot blir rekryterad av en anarkist som är upprorisk, individen är även känd under namnet Mr Robot. Mr Robot får Elliot att bli en del av hans grupp av hackare, denna grupp kallar för “fsociety”. Målet för gruppen är att förstöra alla ekonomiska skulder hos företaget E Corp.

När serien

När serien

När serien skulle släppas så hade det första avsnittet förhandsvisningar på flertalet olika streamingtjänster ungefär en månad innan den riktiga premiären på tv i USA. Under denna månad så hann serien få så bra respons så att den blev förlängd till en säsong 2 redan innan original premiärdatumet av den första säsongen. För Ramis roll i serien så har han vunnit både en Golden Globe samt en Emmy Award. Båda priserna för den bästa manliga huvudrollen i en serie med genren drama.