Syskonen Skarsgård

Syskonen Skarsgård

Syskonen Skarsgård

Om man ska prata om syskonen Skarsgård; Alexander, Gustaf  Sam, Bill, Eija och Valter, så är det svårt att inte börja med Alexander.

Alexander

Alexander Skarsgård föddes 1976 i Vällingby, han är äldst av syskonen. En av de mest omtalade rollerna han haft är den som vampyren Eric Northman i den populära serien True Blood. Även karaktären Meekus i Zoolander och dess uppföljare har gett honom blickarna på sig. Mest blickar fick han nog ändå i rollen som Tarzan där han exponerade både en och två och kanske till och med sex magrutor.

Första rollen han gjorde var som Kalle Nubb i Åke och hans värld. Det som i början mest var svenska tv-serier och filmer blev så småningom mer och mer Hollywood-produktioner.

Efter att Alexander Skarsgård blev känd i USA som en blodsugande vikingason i vampyrserien True Blood, så har ena erbjudandet efter andra trillat in.

Diary of a Teenage girl, War on Everyone och Mute är några. Dessutom gjorde han succé som Brad Colbert i HBO:S miniserie Generation Kill.

Rollen som Tarzan i Legenden om Tarzan gjorde helt klart att ännu fler fick upp ögonen för den reslige svensken. Det blev nog också en av hans hittills mest omtalade roller.

2017 var nog ett av skådespelarfamiljens främsta år någonsin med biotoppar och galapriser.

Samtidigt som Alexander vann Emmypris för Big little lies så toppade lillebror Bill biolistan.

Bill

Bill Skarsgård föddes i juni 1982, genombrottet kom när han 2010 spelade huvudrollen Simon i filmen I rymden finns inga känslor. Rollen som Simon gav honom en guldbaggenominering för Bästa manliga huvudroll.

Den första helgen som skräckfilmen Det visades på bio i Sverige så var det hela 174.000 personer som såg den. Bill Skarsgård i rollen som den skräckinjagande clownen Pennywise i filmen är baserad på Stephen Kings roman med samma titel. Det blev Bill´s stora genombrott i Hollywood.

Gustaf

Vikings

Vikings

Gustaf Skarsgård föddes på Södermalm 1980. Hans hittills största rollprestation är som Floke, en av de ledande karaktärerna i serien Vikings. Under de åren han jobbat med Vikings så har han fått många nära vänner. Bland annat delar han ett hus utanför Dublin tillsammans med kollegan i serien, Alexander Ludwig som spelar Björn Lodbrok. Han har dock även kvar sin lägenhet i Stockholm.

Uppmärksamheten kring serien Vikings har gjort honom så populär att han nu blir igenkänd långt utanför Sverige. När han reste till Afrika så ska han ha blivit igenkänd när han besökte en liten stad i Etiopien. Där hade de laddad ner serien från internet för att de gillade den. Serien är oerhört populär världen över. Den 1,93 meter långe Gustaf var mellan åren 1999 och 2005 gift med Hanna Alström.

Valter & co

Valter Skarsgård föddes 1995 och har sett i Portkod 1525, Svartsjön, Siv sover vilse och Småstaden.

Sam Skarsgård är född 1982 och spelade i filmen The Invisible (2002) men följde sedan sin mors fotspår och blev läkare.

Eija Skarsgard, 992, är enda dottern. Hon har varit modell och nöjeschef.

De två yngsta barnen, Ossian och Kolbjorn, är ännu väldigt unga.